"Żółte anioły" ADAC wjadą do Polski

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PIETRO1973
    Ambiente
    • 2008
    • 240

Zamieszczone przez Purchawa
    Zamieszczone przez ace34
    Niestety android czy nawet symbian ma więcej przydatnych aplikacji.
    Podaj jakich to i ile wiecej jeden i drugi maja przydatnych aplikacji od iP. :lol:
    Piotrek, mi brakuje bardzo takiego programu na iP :wink:
    przed Virusem
    to wina ROGALA
    http://www.bitvisitor.com/?ref=1E884...CkvxK4XMRf7JiA
  • shado
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 5315
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jak na razie, w Polsce ADAC znane jest w zasadzie jedynie z testów opon, crash-testów oraz z rankingów awaryjności, które publikowane są regularnie od lat, a które oceniają poszczególne modele na podstawie wyników pochodzących z rzeczywistych awarii występujących każdego dnia na drogach Niemiec.

ADAC to jednak nie tylko rankingi. Już przed II wojną światową powstał, a od dwudziestu lat rozwijany jest w Niemczech system drogowych patroli, od koloru nadwozia samochodów nazwanych "żółtymi aniołami". Jak to działa? Niemcy dołączają do grona członków ADAC, wpłacając niewygórowaną kwotę 44 euro rocznie (lub 78 euro za pakiet obejmujący pomoc w całej Europie, na który decyduje się ponad połowa z 16 milionów członków). To uprawnia ich do nielimitowanego wzywania "żółtych aniołów" za każdym razem, kiedy w ich aucie coś nie działa.

BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• t271828
      Elegance
      • 2008
      • 928

Re: "Żółte anioły" ADAC wjadą do Polski

Zamieszczone przez shado
      ADAC to jednak nie tylko rankingi. Już przed II wojną światową powstał, a od dwudziestu lat rozwijany jest w Niemczech system drogowych patroli, od koloru nadwozia samochodów nazwanych "żółtymi aniołami".
      Nie wiem jak dokladnie dziala ADAC, ale OAMTC ma u mnie kreche. Kiedys mialem drobna
      usterke i potrzebowalem doslownie 5-ciominutowej interwencji mechanika. Na autostradzie
      byl znak z kluczem francuskim - zjechalem, okazalo sie, ze byl to warsztat OAMTC.
      Gdy chcialem wytlumaczyc jakiej pomocy potrzebuje powiedziano mi, ze obsluguja
      wylacznie klientow z ich karta. IMO nie powinni miec prawa umieszczania
      tego znaku jesli nie udzielaja pomocy wszystkim.

Komentarz

• ufo
        L&K
        • 2008
        • 1475
        • Octavia III combi (5E5)
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez t271828
        Nie wiem jak dokladnie dziala ADAC,
        jeśli będzie działać tak jak w niemczech, nie będziesz miał w życiu podobnego problemu :wink:
        ADAC jest niezależną od nikogo jednostką. działa sama, lub na zasadzie umów z wieloma firmami ubezpieczeniowymi. tak to przynajmniej wygląda w niemczech i funkcjonuje bez większych wpadek. ale jak będzie w polsce... :niewiem

Komentarz

• Morgoth
          L&K
          • 2010
          • 1116

W PL jeśli będą tworzyć sieć od zera, bez współpracy, to przyciągną pewnie tylko klientów kilkuletnich aut, a tacy często i gęsto nie będą kupować pakietów w ADAC z uwagi na cenę.
          Nowe auta mają assistance w cenie, a w kolejnych latach w ubezpieczeniu.

Mogę się mylić, jednak IMO ADAC będzie się wiązał z ubezpieczycielami, bo kierowcy oczekującemu na pomoc na drodze, będzie wszystko jedno kto przyjedzie z lawetą/narządziami/paliwem/dobrą radą, a ubezpieczycielom bardziej będzie się opłacało dogadywać z firmą działającą w całym kraju (ADAC), zamiast szukać lokalnych podwykonawców.

Do tego niewątpliwym atutem ADAC będzie pakiet ważny w wielu krajach Europy. Firmy pewnie chętnie coś takiego wykupią.
          Rynek pomału normalnieje, szkoda że po raz kolejny to Niemcy wchodzą do nas z ofertą.
          Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
          G.B.Show

Komentarz

• Skłodi
            Ambiente
            • 2008
            • 186
            • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Firma ADAC wchłonie firmę Starter. Firma ta ma już podpisane umowy na Assistance :P
            BLUELIGHT.PL
            ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k

Komentarz

Pracuję...